De Äldre Generationerna

Oberon

Ambers enväldige konung. Det har han varit sedan Amber skapades, vilket det gjorde av honom och Dworkin Barimen. Oberon har fortfarande någon slags magisk förbindelse med landet självt. Det märks om inte annat på det faktum att Ambers väder speglar kungens humör.

Oberons ord är lag. Den enda lag Amber har, faktiskt. För medlemmar i kungafamiljen gäller ungefär:

  • Du skall inte begå incest.
  • Du skall inte döda dina släktingar.
  • Du skall följa de fördrag som kungen slutit med andra länder å Ambers vägnar.
  • Du skall behandla Ambers invånare väl.
Benedict

Kungens äldste son, och Ambers bäste krigare. Ende överlevande son till Cymnea. Han hade två äldre bröder, Finndo och Osric, som bägge dog i strid för Ambers bästa. sp lyder åtminstone den officiella versionen, den mindre officiella påstår att Osric blev dödad av Oberon efter att ha haft ett förhållande med sin syster. Vem systern var och om det blev något resultat av förhållandet nämns inte.

Benedict är totalt fanatisk när det gäller stridskonst. Han har ägnat varenda dag i tusentals år åt att träna och använda sina färdigheter. Nästan det enda han ägnar sig åt är att leta reda på olika krig ute i Skuggorna, liera sig med den sida som ligger under och sedan vinna kriget. I alla sorters världar, med alla sorters vapen, i alla slags teknologier och magisystem.

Eric Kungens näst äldste son, och tronarvinge. Äldste son till Faiella. Klär sig för det mesta i svart med olika röda detaljer. Har ett svårt behov av att vara bäst. I synnerhet vill han väldigt, väldigt gärna vara bättre än sin bror Corwin.
Corwin Faiellas andre son med Oberon. Klär sig företrädesvis i svart med detaljer i silver. Har en silverfärgad ros som sin symbol. Han har en gång i tiden tillverkat svärdet Grayswandir, som har en del av Mönstret ingraverat (eller något) på sig. Det är en tung grå sabel med ett rätt så distinkt utseende.
Corwin vill precis lika gärna som Eric vara bäst.
Deirdre Enda dotter och sista barn till Faiella, som dog i barnsäng. Deirdre klär sig helt i svart, och är rätt förtjust i tunga helrustningar och stora yxor. Hon hamnar ofta i skymundan bakom sina mer högljudda bröder, men verkar inte störas nämnvärt av det.
Eller så är hon bara bra på att dölja din frustration medan hon funderar ut en bra hämnd.
Caine Äldste son till Rilga. Tystlåten och ger lätt ett hotfullt intryck. Tillsammans med Gérard tar han hand om Ambers hamn och flotta (såväl handels- som militärflotta).
Bleys Äldst av Clarissas barn, och den ende av dem som brytt sig om mer världsliga saker. Stor, rödhårig och högljudd, Bleys är allt annat än diskret.
Fiona Clarissas mellanbarn och enda dotter. Rödhårig som sina bröder, kort, slank och föredrar långa klänningar. Enligt ryktet så studerade hon för Dworkin en gång i forntiden, innan Oberon gjorde sig av med honom, och var hans mest framstående student. Det sägs att hon känner många av Ambers hemligheter, men hon avslöjar ingenting.
Brand Clarissas yngsta (kända) barn. Mer lik sin syster än sin äldre bror, betydligt mindre muskulös och fysiskt vältränad än de flesta män i familjen. Även han studerade för Dworkin, och det sägs att han blev utkastad av Dworkin själv för att ha utfört förbjudna experiment. Precis vad det var för experiment och varför det var förbjudna är försvunnet i tidens töcken.
Julian Rilgas mellanson försöker inte ens dölja att han inte tycker om familjen. Han tillbringar så mycket tid som möjligt ute i Arden, där han jagar med sina otäcka hundar och sin skräckinjagande häst Morgenstern. Han har långt, rakt, svart hår och syns oftast klädd i sin vita helrustning. Det är en mycket dålig idé att jaga (eller ens befinna sig) i Arden utan att ha Julians tillstånd.
Gérard Rilgas yngste son är stor och, för att vara den här familjen, gladlynt. Han håller sig till Amber och gör det mesta av det praktiska arbetet med att hålla slottslivet fungerande. Tillsammans med Caine tar han också hand om flottan och hamnen.
Llewella Llewella är dotter till Moins, en adelsdam i Rebma, Ambers tvillingstad under vattnet, och det är i Rebma hon tillbringar det mesta av sin tid. Grönhårig och med en lätt blekgrön ton i hyn skiljer hon sig tydligt från resten av sina syskon.
Flora Enda dotter till Dybele. Näst yngst och definitivt vackrast i familjen. Hennes äldre syskon har en tendens att avfärda henne som harmlös. Hurvida de gör rätt i att göra så eller inte återstår att se.
Random Ende son till Paulette och yngst av syskonen. Han framstår som allas naiva och glada lillebror. Brukade vara mer extrem åt det hållet innan det började dyka upp barn till hans syskon. Det är svårt att verka yngst när man är flera sekler äldre än några av de andra.


Calle Dybedahl
Last modified: Wed Oct 20 11:12:31 MET DST 1999