Curriculum Vitae

  Om mig Studier / jobb Kompetenser  

Gå till CV:n anpassad för utskrift

  Namn: Daniel Bratell  
Adress: Westmansgatan 98
582 16 Linköping
Telefon: 013-27 31 36 (hem)
epost: bratell@lysator.liu.se
Hemsida: http://www.lysator.liu.se/~bratell/
Född: 15 juni 1974

Jag bor i Linköping och har sysslat med datorer på ett eller annat sätt senaste 15 åren. Efter en uppväxt i Norrland flyttade jag till Linköping för att studera och är sedan år 2000 såväl civilingenjör, datateknik, med inriktning på datorsäkerhet i interaktiva miljöer som datavetenskaplig magister inom teoretisk datalogi. Mitt examensarbete gjordes på Epact Technology AB och handlar om hur WAP kan användas för röstbrevlådetjänster. Efter framlagt examensarbete sökte jag mig till ett produktutvecklingsbolag, Ida Infront, där jag sedan dess jobbat med företagets produkter.

Förutom mina datorrelaterade intressen ägnar jag mig åt bland annat musik (lyssnande och gitarrspel), böcker, sport och inte minst åt att umgås med vänner. En trevlig stund med några goda vänner kan få vilken dag som helst att bli bra. Ett intresse som är ganska nytt är fotografering. En modern kamera av en storlek som innebär att man kan ha med sig den överallt gjorde det plötsligt mycket roligare.

Utöver det uppenbara datorintresset har jag ett brett intresse för många aspekter av teknik. Kombinationen har gjort att jag ägnat mig mycket åt utveckling och problemlösning på alla möjliga datorrelaterade områden, från tunga servrar och databasapplikationer till Windowsprogram och Java-applets. Jag vill fortsätta jobba med utveckling; gärna med nya, spännande och banbrytande tekniker. Mina starkaste sidor är min förmåga att snabbt lära mig och min förmåga att möta och hantera tidigare obekanta situationer, vilket är egenskaper som visat sig mycket användbara i IT-branschen.