 |
 |
Bacchus bjuder in till en exklusiv sakeprovning lördagen den 11 oktober klockan 14.30.
Vad passar till Sushi? I takt med att sushi har letat sig in i det svenska köket är detta en fråga vi allt oftare möter på våra kurser. Därför har vi nu planerat två provningar. Vid den första provningen provar vi olika sake till sushi och vid den andra provningen provar vi olika druvor till sushi. Den som går på den första provningen har företräde till den andra provningen. Sake hittar man på Systembolaget under rubriken starkvin. Men enligt Åke Nordgren, sake samurai och grundare av Akebono, så utgör sake en helt egen kategori inom dryckesvärlden. Det är inte ett risvin, inte sprit och heller inte en släkting till öl utan sake är en risbrygd. Åke Nordgren är Sake WSET nivå 3 utbildare och är Sveriges enda utbildare av sake sommelierer. |
 |
 |
 |
 |
Dagens provningsledare
Eftermiddagens provningsledare är Marna Vevstad, som snart är klar med sin utbildning till sakesommelier. Vi kommer att få prova fyra olika typer av sake, En före maten och två till maten och sist en sötsake. Marna jobbar till vardags på restaurangen NoriKa, som betyder doft av sjögräs. |
 |
 |
 |
 |
Anmälan
Anmäl dig här (Bacchus hemsida) Anmälan öppnar för Bacchus medlemmar och gäster den 8 september. För övriga sektioner den 15 september. Sista anmälningsdag är den 5 oktober.
Begränsad antal platser 35 stycken
Betalning ska vara munskänkarna tillhanda senast den 5 oktober.
Behöver du avanmäla dig gör du det på samma ställe som du anmäler dig, senast den 5 oktober.
Välkomna ! Styrelsen i Bacchus |
 |
 |
|
.gif) |
Munskänkarna - Mötesplatsen för vinintresserade |
.gif) |
 |
.gif) |
|
.gif) |
| Vill du inte ha fler mejl från Munskänkarna? Klicka här |
|
|