UppLYSning
Lysators föredragsserie

7/12: Vad är ett realtidsoperativsystem?

Med Jan Lindblad, Enea OSE Systems

Vad skiljer ett realtidsoperativsystem från ett vanligt operativsystem? Linux är ju en väl fungerande, mycket innehållsrik plattform med massor av anpassningar och verktyg som dessutom är gratis. Varför väljer då somliga att betala dyra pengar för ett RTOS? Kan man skriva ett RTOS själv? Hur mycket kan man lita på ett RTOS? Finns det många RTOS att köpa idag? Var befinner sig det svenska OSE i allt detta?

Kom på kvällens UppLYSning och få svar på frågorna!

Förkunskapkrav: God orientering kring vanliga operativsystem.

Jan Lindblad är applikationsingenjör på svenska Enea OSE Systems som tar fram realtidsoperativsystemet OSE. Tidigare har han arbetat på Ericsson Software Technology och Ericsson Telecom med plattformsutveckling kring olika RTOS. I botten har han en examen från KTH Datateknik -95.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2594]