UppLYSning
Lysators föredragsserie

16/11: C++ för dig som tror dig kunna C++

Med Sven -E Rosvall, Programming Research Ltd

Tycker du att C++ är ett trevligt och kraftfullt språk? Eller tycker du att C/Java/Fortran är snabbare/säkrare/roligare? Vad du än tycker så kan det vara helt annorlunda!

C++ har utvecklats mycket sedan det uppfanns för 15 år sedan och kan användas på många sätt. Denna UppLYSning syftar till att visa på fallgropar i C++ och hur man kan undvika dem samt att visa på några av C++ starka sidor. Bland annat följande kommer att tas upp:

Förkunskapskrav: Eftersom denna UppLYSning handlar om avancerad C++ är grundläggande kunskaper i C++ nödvändiga för att få gott utbyte av föredraget.

Sven -E Rosvall är Lysator-medlem sedan 1981, numera utflyttad till Dublin där han jobbar med ett statiskt analysverktyg för C++-kod för Programming Research Ltd (www.prqa.co.uk). Han håller dock fortfarande kontakt med Lysator genom LysKOM. Sven tyckte att han kunde C++ bra innan han började det här jobbet och vill nu dela med sej av sina erfarenheter.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2493]