UppLYSning
Lysators föredragsserie

5/10: WAP

Med Staffan Malmgren, EHAND

Vill du kunna surfa på din mobiltelefon? Kolla aktiekurserna, beställa pizza eller ta reda på när nästa buss kommer till den hållplats du står vid nu?

WAP är ett ramverk och en samling protokoll för att göra internettjänster användbara i en mobil miljö. Det innehåller transportprotokoll, uppmärkningsspråk och gränssnitt mot telefonifunktioner. WAP är anpassat för begränsningar och utmaningar som små displayer, begränsade inmatningsmöjligheter, liten datorkapacitet, långsam överföring och långa svarstider.

På den här UppLYSningen kommer du lära dig begreppen i ramverket, samt hur man skapar en WAP-tjänst. Du kommer även få en översikt över de möjligheter som WAP öppnar upp idag och vad som kommer i framtiden.

Förkunskaper: Kunskaper om hur HTTP, HTML och JavaScript fungerar.

Staffan Malmgren är grundare, utvecklare och evangelist på EHAND AB som utvecklar produkter och lösningar för att integrera mobila plattformar med befintliga informationssystem. EHAND sysslar med tekniker som WAP, PalmOS, Windows CE och EPOC.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2449]