UppLYSning
Lysators föredragsserie

26/1: Roxen - från Q-huset till Comdex

Med Mattias Wingstedt, Idonex

1993 påbörjades utvecklingen av en webbserver på Lysator, som redan från början blev omtalad, först inom Lysator men sedemera också i vidare kretsar. Under 1998 vann den guldmusen och Best of Comdex Award i kategorin internetmjukvaror. Detta är en berättelse om produkten, arbetet med produkten och företaget Idonex.

Ni kommer att få lära er hur man startar ett företag utan affärsplaner, hur man testkör programvara under direktsänding i TV, hur man demonstrerar programvara som samtidigt buggrättas samt varför vi behövde kompilera om vår laptops linuxkärna på ett hotellrum i San Fransisco dagarna innan Comdex. Dessutom avslöjas varför man överhuvudtaget kan komma på idén att utsätta sig för det här.

Mattias Wingstedt är gammal lysit och numera chef för produktutvecklingen på Idonex. Han var med och grundade Idonex och är medskyldigt till det mesta som hänt där sedan 1994.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2579]