UppLYSning
Lysators föredragsserie

29/9: News

Med Linus Tolke och Per Persson

News är ett globalt system för utbyte av inlägg i diverse diskussionsgrupper. Det inlägg du skriver idag i en nyhetsgrupp kan läsas av miljoner personer världen runt imorgon.

Dagens UppLYSning handlar om News historia och utveckling, från de första dagarna, via det stora namnbytet till dagens komplicerade situation med spam, gigantiska datamängder och samarbete mellan operatörer.

UppLYSningen handlar också om tekniken bakom News: de meddelandeformat, protokoll och programvaror som används för att få det hela att hänga ihop.

Linus Tolke jobbar på Epact och är medlem i Lysator. Per Persson är en trevlig, långhårig datatekniker på tele2 som kan allt om Usenet i allmänhet och alt.sex.stories i synnerhet.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2452]