UppLYSning
Lysators föredragsserie

13/5: Versionshantering med RCS och CVS

Med Peter Liljenberg

RCS är ett enkelt verktyg som lämpar sig för filer som endast behöver redigeras av en person åt gången, till exempel konfigureringsfiler, enmansprojekt eller websidor.

CVS är mycket kraftfullare och gör det möjligt för flera personer att samtidigt arbeta med samma filer. CVS passar bra även för enmansprojekt, även om det verkligen kommer till sin rätt när det är flera programmerare inblandade.

UppLYSningen kommer att beskriva RCS och CVS utan att gräva ner sig i allt för mycket detaljer, utan istället förklara begreppen och möjligheterna.

Peter Liljenberg är aktiv i Lysator och Ctrl-C, och brukar spela högljudd musik på stereån hos Ctrl-C. Petli jobbar på Signum Support AB som programmerare och har under fyra månader arbetat som CVS-konsult.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2512]