UppLYSning
Lysators föredragsserie

25/2: Kompilatortillverkning i verkligheten

Med Thomas Nilsson, SoftLab

Kompilatorteknik är ett av de mest populära ämnena på datautbildningarna. Det är något som fascinerar de flesta datalogiskt intresserade, och många har också försökt sig på att göra egna språk.

Vad är egentligen nyttan med datorspråk, och vad är de egentligen? Kommer dom inte att dö ut nu när Java blir det sista programmeringsspråket?

Thomas Nilsson från SoftLab kommer att försöka ge svar på dessa frågor och några till. Föredraget blir både populärvetenskapligt och djuplodande tekniskt. Du bör ha funderat på det här med språk och kompilatorer, men inga formella förkunskaper är nödvändiga.

SoftLab är ett företag i Mjärdevi som sedan 1982 stött programutvecklande företag med kompetens och utveckling kring programutvecklandets problematik. Kompilatorteknik, språkutveckling och utveckling av programvaruverktyg har stått i centrum för verksamheten.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2511]