UppLYSning
Lysators föredragsserie

23/4: Programspråket SML

Med Jonas Wallgren

SML (Standard ML) är ett språk där man kan programmera funktionellt, men som inte ser ut som Lisp. SML är ett språk med stark typning, men där variabler inte behöver typdeklareras - det sköts automagiskt. SML är ett språk som lämpar sig för interaktiv, inkrementell utveckling av program bestående av små, generella komponenter.

I presentationen ingår den funktionella delen av SMLs 'core language' och litet av språkets imperativa delar.

Förkunskapskrav: Någon erfarenhet av programspråk och programmering, gärna i språk med en funktionell touch (som Lisp eller Scheme) och språk där typerna är viktiga (till exempel Pascal).

Jonas Wallgren har gått C-linjens teoretiska datalogiinriktning. Han har varit doktorand på IDA och sysslat med typer i logikprogrammering. Nu ägnar han sig helt åt undervisning på IDA, framförallt inom programspråk och programmering, kompilatorer, samt programmeringsteori.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2534]