UppLYSning
Lysators föredragsserie

5/2: Introduktion till Unix-säkerhet

Med Peter Eriksson

Är du ansluten till RydNet eller SUBnet och kör Linux? Har du någon annan Unixdator på ett öppet nätverk? Då bör du kunna lite grundläggande saker om säkerhet och Unix. En del kan du lära dig på kvällens UppLYSning.

Peter berättar bland annat om vilka hot som är viktigast att skydda sig mot, hur du får information om säkerhetshål i ditt operativsystem och hur du stänger av onödiga tjänster. Vidare berättar han lite om hur du bör bete dig om du misstänker att någon brutit sig in på din dator.

Förkunskaper: Grundläggande Unix-kunskaper, kunna sköta sin maskin.

Peter Eriksson jobbar på IFM som systemansvarig. Peter är delägare i Signum Support AB, ett företag som sysslar med support och utveckling av fri programvara. Han är medlem i Lysator sedan 1989 och har utvecklat ett gäng fria program för Unix som börjar med bokstaven 'p'.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2334]