UppLYSning
Lysators föredragsserie

29/1: Filosofin Forth

Med Mikael Cardell

Forth är ett programspråk, ett operativsystem och en modell av en ideal dator som sedan 1970-talet använts framförallt för realtids- och inbäddade applikationer.

Forth är uppbyggt kring en medveten programmeringsfilosofi, där interaktivitet står i fokus. Föredraget presentererar denna filosofi, hur och varför Forth skapades, hur en Forth-miljö kan se ut och hur den skall användas och hur ett Forth-system kan implementeras i både mjuk- och hårdvara.

Förkunskaper: Inga tidigare erfarenheter av Forth-system krävs, men tidigare programmeringsvana och ett allmänt hum om hur en dator fungerar underlättar förståelsen.

Mikael 'MC' Cardell är en självlärd hacker som arbetar med fri programvara på Signum Support AB. MC har utvecklat ett antal Forth-system och brukar tycka om att stoppa in Forth-system på alla datorer han har tillgång till.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2526]