UppLYSning
Lysators föredragsserie

27/11: PGP

Med Robin von Post

Varning! Du är inte den enda personen som kan läsa din e-post! Vem som helst kan skicka e-post som ser ut att komma från dig!

Under denna föreläsning kommer du att introduceras till de metoder som används för att signera och hemlighålla innehåll i e-post och filer med hjälp av programmet PGP.

Du kommer också att få en liten teoretisk bakgrund till den populära tekniken med asymmetriska kryptosystem samt den distribuerade förtroendehanteringen som PGP bygger på.

Förkunskapskrav: Lite dator- och e-postvana.

WWW-information: Läs mer innan eller efter föredraget på http://www.lysator.liu.se/~robin/pgp/

Nyckelverifiering: För de som redan kommit igång lite med PGP kommer vi att ordna en nyckelverifiering efter själva föredraget. Läs mer på http://www.lysator.liu.se/upplysning/pgp-nycklar.html.

Robin von Post, D:are och Lysit, håller för tillfället på med sitt examensarbete om kryptonyckeldistribution och autenticering på företaget SECTRA AB.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2614]