UppLYSning
Lysators föredragsserie

3/4: LaTeX för nybörjare

Med Robin von Post

Lär dig att skriva de snyggaste och bästa labrapporterna på kortast möjliga tid! Lab-assarna kommer att bli så lyckliga att de godkänner er utan att blinka! Har du brottats med Words eller Framemakers ekvationsförvrängare kommer här frälsningen!

Under ett par korta timmar kommer du att få en introduktion till hur kladdiga och röriga inlämningsuppgifter med hjälp av Emacs och LaTeX blir högklassiga och välstrukturerade dokument.

LaTeX är speciellt lämpligt att skriva tekniska och matematiska dokument i. Det är enkelt att skriva formler och att importera bilder. Även andra typer av dokument skrivs lämpligen i LaTeX.

Om intresse finns kommer sambeställning av litteratur att göras.

Förkunskaper: grundläggande Emacs-kunskaper.

Robin von Post är en aktiv lysit som går fjärde året på D och har skrivit ett otal godkända labrapporter, uppsatser och inlämningsuppgifter i LaTeX.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2736]