UppLYSning
Lysators föredragsserie

6/3: Matlab

Med Gunnar Farnebäck

Matlab är ett interaktivt program för numeriska beräkningar i alla dess former. Det utmärks av att det är smidigt att använda, har speciella paket för många tillämpningar och att det är enkelt att visualisera sina resultat.

Matlab går också att programmera. Föredraget tar upp språkets konstruktioner, hur man skriver skript och funktioner, vanliga fällor, samt hur man uppnår högre prestanda genom att skriva sina funktioner i t.ex. C och länka in dem som så kallade mex-filer.

Matlab är kommersiell programvara. Inom LiTH är det dock i praktiken fritt tillgängligt sedan högskolan skaffade sig en site-licens. Det används också i många kurser på civilingenjörsutbildningarna.

Förkunskaper är inte direkt nödvändiga men det kan vara en fördel att ha använt Matlab interaktivt tidigare.

Gunnar Farnebäck har studerat på Y sedan 1990. Förhoppningsvis blir han snart klar med sin exjobbsrapport så att han kan börja med något annat istället.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2524]