UppLYSning
Lysators föredragsserie

25/10: Threads i Solaris 2

Med Peter Eriksson

Vi kommer att gå igenom grunderna (praktiskt, inte en massa teori) för hur man programmerar med trådar i en Solaris 2-miljö. Föreläsningen tar t.ex. upp vilka primitiver som finns samt hur man använder de vanligaste. Vanliga fallgropar förklaras, liksom vad som skiljer Solaris-threads från POSIX-threads. Ett litet exempel kommer att visas.

Förkunskaper: C-programmering i Unixmiljö.

Peter Eriksson jobbar på IFM som 1:e forskningsingenjör med huvudansvar för institutionens Sun/Unixsystem. Är delägare i Signum Support AB, ett företag som sysslar med support och utveckling av fri programvara. Har varit medlem i Lysator sedan 1989. Har utvecklat ett gäng fria program för Unix som börjar med bokstaven 'p'.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2508]