UppLYSning
Lysators föredragsserie

18/10: HTML - att göra egna WWW-sidor

Med Leif Stensson

IT och cyberspace har blivit populärt på senare tid, i synnerhet varianten World-Wide Web (WWW), som bygger på så kallade Web-sidor där man pekar och klickar sig fram genom informationsdjungeln.

Men hur fungerar WWW egentligen? Hur skriver man sina egna Web-sidor? De korta svaren är: HTTP och HTML. Kvällens UppLYSning är tänkt att ge bättre svar.

Förkunskaper: egentligen inga, men det är en fördel om man har lite allmänna datorkunskaper, och har provat att klicka sig runt i WWW lite.

Leif Stensson är medlem i Lysator sedan 1991 och går vanligtvis på D-linjen, men roar sig i år med att studera teoretisk filosofi samt agera lektions- och laborationsassistent i Y-PRAM.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2428]