UppLYSning
Lysators föredragsserie

4/10: Unix

Med Mattias Wingstedt

Hur kör man program hemma i Linköping från Telecom-mässan i Genève? Hur konverterar man 10.000 TIFF-filer till GIF-format utan att slita ut musmattan? Vad använder Telia Mobitel för bandspelare till sitt röstbrevlådesystem?

Svaret är Unix! Under den här föreläsningen kommer det att framgå varför Unix, ett operativsystem som är äldre än många av åhörarna, fortfarande erbjuder fler möjligheter än mer sentida konkurrenter.

Att bemästra Unix är inte alltid enkelt. Och faran lurar runt varje hörn. När man väl har lyckats kommer aldrig något annat operativsystem att kännas tillfredställande.

Förkunskaper: Inga. Efter föredraget finns det möjlighet att få en guidad mjukstart med Unix.

Det kommer att vara möjligt att skaffa Lysatormedlemskap genom att betala medlemsavgiften (192 kr för ett helt år) kontant efter föredraget och få konto skapat direkt. Mycket smidigare än så kan det inte bli! Glöm inte att ta med ID-kort.

Mattias Wingstedt är Lysit, Unix- och WWW-konsult, ibland utbildare inom dessa områden och har som hobby att gå IT-linjen.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2555]