UppLYSning
Lysators föredragsserie

20/9: Plan 9

Med Mikael Cardell

OBS! Föredraget är klockan 20!

Plan 9 är det operativsystem som AT&T Bell Laboratories har ägnat sig åt att utveckla efter att de fixat Unix, C och C++. Plan 9 är ett distribuerat operativsystem och innehåller en hel del intressanta ideer.

Föredraget kommer bl.a. att handla om historien bakom Plan 9, hur Plan 9 skiljer sig från Unix, vad det innebär att Plan 9 är ett distribuerat system samt hur man installerar PC-versionen för att testa själv.

Förkunskaper: Grundläggande Unix-kunskap.

Mikael Cardell jobbar på Bull AB, Telco Solutions, som 'Systems Engineer', systemadministratör och programmerare. Leker mest med underhåll och portering av program för den interna utvecklingsmiljön, skapar och underhåller releaser av deras programvara och arbetar som second line support för deras installationer.

OBS! Föredraget är klockan 20 istället för klockan 18 som är den normala tiden för UppLYSning. Lokalen är inte ändrad; det är fortfarande Estraden som gäller!


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2672]