UppLYSning
Lysators föredragsverksamhet

03/11: Bli världsmästare med AI!

Med Inge Wallin / Jon Dybeck

Datorföreningen Lysator och Föreningen för Intelligenta Autonoma system, FIA, vid LiU håller på att skapa en gemensam intressegrupp för Artificiell Intelligens, AI.

Vi kommer att programmera olika typer av AI och ställa upp i tävlingar mot andra grupper över hela världen. Exempel på tävlingar vi hoppas kunna åka till är Computer Olympiad med bl a världsmästerskapen i datorschack och andra spel, samt Robocup, VM i robotfotboll.

Kom till Upplysning och hör Inge och Jon berätta mer om detta och hur DU kan ha kul genom att hacka AI!

Inge Wallin är civilingenjör från LiTH och har alltid varit intresserad av AI-programmering för olika spel. Han har arbetat med Open Source i egna företag ända sedan examen. Han är Lysit sedan 1985.

Jon Dybeck är ordförande i Lysator, styrelsemedlem i FIA och arbetar för Liu IT med systemadministration.

Alla är välkomna till UppLYSning! Du behöver inte vara medlem i Lysator eller student/anställd på universitetet. Vanligen hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i Visionen, B-huset.

Aktuellt program finns på http://www.lysator.liu.se/upplysning/ där du också kan anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.

UppLYSning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för datavetenskap, Institutionen för systemteknik och UNIT.