UppLYSning
Lysators föredragsserie

26/3: Zope

Med Johan Carlsson, Torped Strategi och Kommunikation

Vad är Zope? Är det en webserver? Ett webpubliceringssystem? Är det en applikationsserver? Är det ett sätt att publicera objekt på webben? Är det en objektorienterad databas? Är det en transaktionsserver? Eller är det allt detta på en gång?

Zope är ett av marknadens märkligaste och kraftfullaste verktyg för webbapplikationer. Utveckling på Zope är snabb och mycket kostnadseffektiv. Med mer än 20 000 utvecklare världen över, är Zope den ledande tillämpningsservern inom Open Source.

Johan Carlsson, som startade Torped 1996, är systemutvecklare och har också ägnat sig åt kognitiv psykologi, AI och HCI. Sedan 1999 utvecklar Torped webbapplikationer på Zope, och har bland annat skapat content management systemet Easy Publisher på denna plattform.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/. Där kan du också anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för datavetenskap och UNIT.
[2535]