UppLYSning
Lysators föredragsserie

29/1: Ericsson e-box

Med Ulf Eklund och Mattias Rönnblom, Ericsson

Ericsson har donerat ett antal Eb103. Eb103, som även är känd som e-box, är en liten x86-baserad fläktlös miniserver med två ethernetportar och en serieport. I samband med denna donation har även en del Ericsson-utvecklad mjukvara placerats under GNU GPL-licensen, vilket möjliggör att Eb103-ägaren själv kan modifiera, kompilera och installera Open Source-varianten av e-boxens operativsystem.

Förutom en kort överblick över hur Eb103 är tänkt att användas som en plattform för intelligenta tjänster i hemmet, så ges en handgriplig introduktion till operativsystemet Ebolinux och hårdvaran i Eb103.

Förhoppningsvis så kommer merparten av de Lysiter som går från denna UppLYSning att kunna ta med sig en egen e-box hem.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/. Där kan du också anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för datavetenskap och UNIT.
[3704]