UppLYSning
Lysators föredragsserie

4/12: Hur du gör din Linuxdator säkrare

Med Kjell Enblom, Cendio Systems AB

Är du ansluten till SUBnet eller något annat fast nät och kör Linux? Då är det bra om du kan grundläggande saker om säkerhet och inte minst säkerhet under Linux. En del kan du lära dig på kvällens UppLYSning.

Kjell berättar bland annat om vilka hot som finns, tittar på olika nätverkstjänster och deras säkerhetsaspekter, går igenom olika förebyggande åtgärder och visar hur du skyddar din Linuxdator med hjälp av brandväggsregler.

Kjell Enblom arbetar med systemintegration, säkerhet och undervisning i Linux på Cendio Systems AB i Linköping. Han är medlem i Lysator sedan 1989.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/. Där kan du också anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för datavetenskap och UNIT.
[1994]