UppLYSning
Lysators föredragsserie

9/10: Programpaketering i Debian

Med Ola Lundqvist

Debian är en Linux-distribution helt baserad på frivilliga bidrag. Du kan också hjälpa till med att utveckla denna distribution genom att paktera program till den. Då behövs lite grundläggande kunskaper i hur debian-paktering går till, rutiner, policy med mera.

Lite gott och blandat av vad som kommer att tas upp: Introduktion till paktering, installationsscript, debconf, hur du blir utvecklare, andra sätt att distribuera paket.

Förkunskaper: Kunskaper i Unix, shellscript och programinstallation.

Ola Lundqvist håller på att avsluta sina studier på IT-programmet med att göra sitt examensarbete på EuroNetics operation. Är debian-utvecklare sedan lite drygt ett år tillbaka och har som ytterligare fritidssysselsättning att vara ordförande i Lysator.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/. Där kan du också anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för datavetenskap och UNIT.
[2464]