UppLYSning
Lysators föredragsserie

18/9: Introduktion till Python

Med Kent Engström

Python är ett modernt programspråk som kombinerar det bästa ut flera världar (skriptspråk, objektorientering, lite funktionella inslag, osv). Språket är lätt att lära sig men ändå kraftfullt. Den rena syntaxen och klara semantiken gör att du har en chans att förstå din programkod även nästa år!

Kvällens UppLYSning syftar till att ge dig en översikt över språket, så att du sedan kan gå vidare och lära dig detaljerna på egen hand. Du bör ha erfarenhet av programmering i något annat språk för att få utbyte av föreläsningen.

Kent Engström är medlem i Lysator sedan 1990. Till vardags jobbar han med IT-säkerhet, abuse-hantering och kommunikation på UNIT. Sina Python-erfarenheter har han skaffat sig genom att bland annat hacka på LysKOM-moduler, nätpåloggningssystem och bilsökarsajter, förutom alla småprogram som man behöver för att effektivisera sitt dagliga arbete.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/. Där kan du också anmäla dig för att få utskick om UppLYSning via e-post.


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för datavetenskap och UNIT.
[2461]