UppLYSning
Lysators föredragsserie

24/4: PLWM - en fönsterhanterare i Python

Med Peter Liljenberg, ESDG

PLWM, the Pointless Window Manager, är en programmerbar, mycket modulär fönsterhanterare. Till skillnad från andra programmerbara fönsterhanterare har den inte ett inbyggt scriptspråk, utan är istället helt och hållet skriven i ett: Python.

UppLYSningen går igenom grunderna i X- och fönsterhanterarprogrammering, för att sedan titta nogrannare på hur man kan skriva sin egen fönsterhanterare med PLWM som grund.

Peter Liljenberg är Pythonberoende hacker som anser att användargränssnittsutvecklingen sedan länge utvecklats åt galet håll. PLWM är ett försök att få ett harmoniskare och effektivare samarbete mellan människa och maskin. Peter jobbar på ESDG Konsult AB, ett konsultföretag med inriktning på proximity networks.

ESDG bjuder på öl och macka i samband med föreläsningen.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2475]