UppLYSning
Lysators föredragsserie

27/2: Elektrosmog och 802.11b

Med Lars Aronsson

Lars Aronsson berättar om framtidens trådlösa Internet, som vi bygger tillsammans, utan telebolagens ålderdomliga minuttaxor. Runt omkring i världen samlas nu entusiaster för att på egen hand ge varandra tillgång till nätet över trådlösa lokalnät (WLAN), med utrustning som vem som helst har råd att köpa. Är detta ett fungerande alternativ till den kostsamma 3G-utbyggnaden?

Lysator är bland de första att erbjuda trådlös tillgång till Internet. Allt som behövs är en bärbar dator och ett WLAN-kort som kan köpas för under 2000 kronor. Den som har bredband hemma kan sätta upp en egen nod och bli trådlös Internet-operatör i grannskapet. Hur gör man? Är det lagligt? Finns det några andra hakar? Vem löser problemen?

Ta med din dator och ett trådlöst nätkort, så undersöker vi hur det fungerar.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2570]