UppLYSning
Lysators föredragsserie

12/12: Geografiska informationssystem

Med Åke Sivertun

Om konsten att hitta hem även om man druckit glögg! GIS är system för att hantera fjärranalys, GPS och andra former av positionering tillsammans med digitala kartor i skön förening. Applikationer finns för att analysera kortaste vägen eller olika former av rumsliga samband. Forskning och utveckling på IDA pågår kring analys av miljöpåverkan, ledningssystem, flygburna system och publika och kommersiella GIS-tjänster i WAP.

Dr Åke Sivertun arbetar på GIS-lab, IDA. En forskargrupp byggs nu upp för att inrikta sig mot de speciella problem och möjligheter det innebär att hantera kartor och rumsliga frågeställningar i informationssystem; hur man kan använda sig av befintliga databaser och kombinera dessa med ny sensorinformation.

Enea Epact bjuder på glögg och tilltugg.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2488]