UppLYSning
Lysators föredragsserie

17/10: Network Security Information Center

Med Peter Bivesand

Hur får man Sveriges 6 största teleoperatörer att samarbeta i ett gemensamt projekt kring IT-säkerhet? Varför är en av världens mest framstående IT-nationer (Newsweek 200002) ett U-land när det gäller hantering av IT-säkerhetsincidenter? Ovanstående frågor och många andra besvaras på dagens UppLYSning. Du kommer att få veta vad NSIC, Network Security Information Center, är och vad vi jobbar med.

Du kommer också att få information om olika utredningar som gjort under året, bl.a. 'Drift av Internet i Sverige oberoende av funktioner utomlands' samt den pågående utredningen kring en Svensk 'Stats-CERT'. En inblick i vad som sker i det internationella IT-incidentsamarbetet utlovas också.

Peter Bivesand är frilansande IT-säkerhetskonsult i eget bolag, Callineb Consulting AB. Tidigare jobbade Peter som systemadministratör på Linköpings universitet med drift av datorer och IT-säkerhet.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2789]