UppLYSning
Lysators föredragsserie

4/4: IRC

Med Anders Abel

IRC är ett av de populäraste chat-systemen på Internet med hundratusentals användare varje dag. Det är i sig ett intressant socialt fenomen, en helt egen värld bildas online, med egna sociala regler.

UppLYSningen kommer att handla om hur IRC fungerar, både socialt och tekniskt. En kortare historisk resumé hinns också med. Den övergripande frågan som UppLYSningen ska försöka svara på är 'Vad finns det i IRC för mig?'. Detta oavsett om man bara använder datorer i största allmänhet eller om man är kodare som kan TCP/IP i sömnen.

Anders Abel har IRCat i fyra år och är aktiv i Undernets User Committee, som har till uppgift att svara på användares frågor etc. När han inte IRCar pluggar han i D1.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2829]