UppLYSning
Lysators föredragsserie

21/3: DVD

Med Thomas Bellman

Har du tröttnat på att byta skiva hela tiden när du använder CD-ROM-versionen av Nationalencyklopedin? Är videofilmerna du köpte för två år sedan redan otittbara? Då är DVD något för dig!

DVD är det nya mediet för filmer, musik och data. Det ersätter VHS (videokassetter), laserdisk, CD-skivor och CD-ROM. Formatet är som en CD-skiva men lagrar upp till 12 gånger så mycket data per sida, eller en hel långfilm med högkvalitativ bild och ljud och massor med finesser. DVD är också den hemelektronikpryl som anammats snabbast någonsin i USA; snabbare än radio, TV, CD, hemdator och Internet.

Föreläsningen kommer att ge en översikt över DVD-tekniken för datalagring, filmer och musik. Några speciella förkunskaper behövs inte.

Thomas Bellman är datortekniker, programmerare och filmentusiast, samt tycker om att slå folk i huvudet med DVD-FAQ:n när de sprider förvirring omkring sig.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2431]