UppLYSning
Lysators föredragsserie

29/2: GPRS

Med Michael Lundkvist, Epact

Undrar du varför folk jobbar med WAP när det ändå är olidligt i 9600 bps? Vill du kunna surfa multimedia i mobiltelefonen? Skulle du hoppa av glädje om du kunde använda LysKOM var som helst?

Du vill ha GPRS! Det är den första stora utökningen av GSM-standarden. GPRS är även det första steget mot UMTS (nästa generations mobilsystem) och kommer att innebära en dramatisk förbättring av möjligheterna till datakommunikation via mobiltelefoner.

UppLYSningen kommer att handla om de nya noderna i nätet, alla de nya protokollen och ge en liten inblick i vad som kommer efter GPRS.

Epact kommer att bjuda på något att äta och dricka.

Michael Lundkvist jobbar på Epact Technology AB som under de senaste två åren tagit fram ett testverktyg för GPRS åt Ericsson.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[2538]