UppLYSning
Lysators föredragsserie

15/2: Introduktion till Python

Med Rune Uhlin och Fredrik Lundh, Secret Labs AB/PythonWare

Python är ett modernt högnivåspråk, som kombinerar en mycket enkel syntax med det mesta man behöver vid utveckling av alla slags program. Python fungerar på de flesta plattformar och används till allt från Red Hats konfigurationsskript till specialeffekter i Hollywood.

Vi kommer att presentera grunderna i Python, titta på några av de vanligare tilläggsmodulerna och avrunda med att berätta lite om vad som händer just nu i Python- världen.

Förkunskaper: grundläggande programmeringskunskaper (i valfritt språk) är ett klart plus.

Secret Labs bjuder på macka och öl efter föredraget.

Rune Uhlin är en gammal Y-are som arbetar med att ta fram bättre programmeringsverktyg för Python. Fredrik Lundh har skrivit ett antal populära Python-moduler (se www.pythonware.com), och skriver just nu på ett antal böcker om Python.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på tisdagar klockan 18:15 - 20:00 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[29]