Linköpings Studentspex

presenterar
(lite stolt)

Lisse Spexlund

 
Illvilliaden


Spexets huvudkaraktärer. Från vänster: Autonoe, Menelaos, Hektor, Herakles, Paris och Helena.

Vi förflyttar oss till Grekland ungefär vid tidpunkten 1150 f.Kr, ett land med en högstående kultur och gudomliga ingrepp. Landet domineras främst av två riken, Sparta och Troja. Kung Menelaos styr det förstnämnda riket medan kung Paris, till sin ondskefulle äldre bror Hektors stora förtret, just har fått överta makten i Troja efter den bortgånge fadern.

Under en resa till Sparta tillsammans med Hektor vinner Paris genom en gudomlig nyck Helena, den vackraste kvinnan i världen och tillika Menelaos hustru.

Väl framme i Sparta råkar de två trojanerna snart i onåd hos spartanerna, dvs. Menelaos och hans två främsta krigare Herakles och Akilles. Trojanerna bestämmer sig att hastigt för att bege sig hem igen. Saken blir dock inte bättre av att Helena föjer med Paris till Troja. Han blir snart jagad av spartanerna och en kallblodig yrkesmördare, amazonkrigaren Autonoe.

Ska Paris klara sig med livet i behåll? Ska Herakles få sin drömkvinna? Ska Menelaos få tillbaka sin hustru? Alla svar och lite till kommer finns att få i årets spex, Illvilliaden!

 
Recensioner

Nedan finner du hittills publicerade recensioner:

Övrigt

Spexet fyller jämt!

I höst fyller Linköpings Studentspex 20 år. Det firar vi förstås med spex!

Föreningen Linköpings Studentspex

Linköpings Studentspex huvudsida

Sponsorer

Ericsson Software Technology
Posten
Tekniska Verken
Åbro


Senast ändrad 990823