WWW och RydNet

Proxy för WWW

Sedan 8 november 1996 har RydNet direktkontakt med omvärlden utan brandvägg. Detta innebär att du inte behöver använda proxy för WWW längre. Informationen i detta dokument finns kvar för den historiskt intresserade och den som ändå vill pröva att använda en proxy.

Om du vill använda Spinner som proxy istället för CERN, så ska du för närvarande ange port 2480 stället för port 80 som HTTP-proxy i instruktionerna nedan.

Netscape 1

Välj Preferences i Options-menyn. När dialogrutan kommer upp byter du till Mail and Proxies. Fyll i proxy.rydnet.lysator.liu.se i rutorna FTP Proxy, Gopher Proxy och HTTP Proxy. I port-rutorna som hör ihop med dessa fyller du i 80. Fyll i liu.se i rutan No Proxy on. Klicka på OK.

Netscape 2

Välj Network Preferences i Options-menyn. När dialogrutan kommer upp byter du till Proxies och klickar på Manual Proxy Configuration samt View. Fyll i proxy.rydnet.lysator.liu.se i rutorna FTP Proxy, Gopher Proxy och HTTP Proxy. I port-rutorna som hör ihop med dessa fyller du i 80. Fyll i liu.se i rutan No Proxy for. Klicka på OK två gånger.

NCSA Mosaic och Lynx

Lägg in följande rader någonstans så att de utförs innan Mosaic eller Lynx:

export ftp_proxy="http://proxy.rydnet.lysator.liu.se:80/"
export http_proxy="http://proxy.rydnet.lysator.liu.se:80/"
export gopher_proxy="http://proxy.rydnet.lysator.liu.se:80/"
export no_proxy="liu.se"

Exemplen gäller för bash/zsh. Csh/tcsh-användare byter ut export mot setenv och likhetstecknet mot ett mellanslag.


Observera att detta är en historisk sida som inte längre underhålls. RydNet garanterar inte att informationen på sidan stämmer med situationen idag. Frågor om sidan kan ställas till Kent Engström <kent@lysator.liu.se>. [3932]