- Project Runeberg -  Nordisk familjebok / Uggleupplagan. 9. Fruktodling - Gossensass /
337-338

(1908) Tema: Reference
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Födelsemärke ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

337

Födoämnen

338


Ägg-hvita
Fett
Kolhydrat
Vatten
Salter
Affall

i. Ägg. Ägg, färska ...........
.......... (A )
109
91
7
648
10
135

> » medelvikt õõ gr. ett ägg .
. »
6
5
0 4
35 s
Oe
7,5

2. Födoämnen ur växtriket.
a. Bönor och ärter. Bönor, bruna ......
(A )
240
20
550
115
35
i 40

Ärter, gula 0,s eg vikt 1
1 »
184
15
420
112
21
48

i » » » »
>
b. Mjöl och gryn. Hafregryn, hafremjöl .........
. (A )
230 130
19
60
525 660
140 110
26
20
60
20’

Hretemjöl ....................
120
15
720
125
10
10

Korngryn, hel- eller krossgryn ........
115
15
710
140
6
14

Makaroner, svenska ...........................
110
13
737
130
10


Mannagryn , hvetegryn
..............................
120
15
720
125
10
10

Potatismjöl ....
10

830
150
10


Risgryn, skalade eg vikt 0 85
67
9
785
126
8
5

Rågmjöl sammalet
115
20
700
130
15
20

> siktadt
115
20
700
130
15
20

c. Bröd. Franska bröd
(Almkvist & Sondén H )
83
2
530
380



Hvetebröd, mjukt ........................ (K)
71
5
555
356



Hveteskorpor ...... . .
»
86
10
751
133



Käx, af siktadt rågmjöl .................
(H o L )
95
6
779
111
9


Rågbröd, mjukt fint ........ .....
. (H)
90
4
479
426
11


> » groft
(H o L )
78
9
481
417
15


> hårdt > knäckebröd . . .
»
111
8
767
93
21


» » > spisbröd .......
(A )
117
21
712
115
15
20

Smörbröd ............. .
»
100
80
520
284
8
8

d. Rotfrukter. Grönsaker, sopprötter
........................... (A )
15
2
80
880
10
13

Hvitkål, grönkål .........................
»
20
2
50
900
10
18

Kålrötter ... .....
.. »
12
2
80
880
10
16

Morötter ............
.. »
12
2
90
870
10
16

Potatis .....................
............... »
20
2
210
750
10
8

> 0,65 eg. vikt, 1 1
........................... »
13
1
136
488
7
5

e. Torkad frukt. Choklad oblandad, i kakor
.............. (A )
140
500
100
50
45
165

> > i pulver med minskad
fett-halt
200
300
130
50
85
235

> blandad med 2/s socker
50
165
700
16
14
õõ

Mandel söt ....
235
530
80
60
30
65

Nypon, torkade .............................
25

650
240
20
65

Russin torkade vindrufvor
20
5
560
300
10
105

Sviskon torkade plommon
20
3
500
300
10
167

Äpplen och päron, torkade .....................
15

650
250
20
65

f. Sötsaker. Honung tjock
(A )
10

780
200
3
7

Lingonsylt .................
3

333
651
3
10

> eg. vikt l,n, 1 1.
3
__
390
763
3
11

Sirap, gul, ljus, eg. vikt 1,2
.....................
5

660
320
15


Socker, hvitt, bitsocker, strösocker .....


980
11
9


> ffult. farin. matsocker
...................
__
__
940
30
30
__

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Sun Dec 10 18:46:22 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/nfbi/0187.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free