English information

Projekt

Historieprojektet

Lysators historieprojekt försöker dokumentera Lysators historia och genom att lagra och sortera information som rör Lysators tidigare verksamhet och aktiviteter.

Gå till historieprojektets hemsida.

Projekt Runeberg

Projekt Runeberg är ett projekt för att scanna nordisk litteratur för vilken upphovsrätten har gått ut, och sedan publicera denna på Internet i fritt format.

Gå till Projekt Runebergs hemsida.

LysKOM

LysKOM är ett konferenssystem, eller en slags elektronisk anslagstavla, som är ett av de viktigaste kommunikationsmedlen inom Lysator. Här kan du få veta vad som händer i föreningen och du kan diskutera allt mellan himmel och jord, mer eller mindre seriöst.

Gå till LysKOMs hemsida.

Inbyggda hack

Inbyggda hack är ett Lysatorprojekt avsett för dig som är lysit och som vill lära dig mer om inbyggda system och framförallt om Linux i inbyggda system.

Gå till inbyggda hacks hemsida.

NannyMUD

NannyMUD är en internationell mötesplats och ett spel i episk fantasy på Internet. Det har funnits sedan 1990 och utvecklas och förbättras fortfarande.

Gå till NannyMUD

Almanacka

Almanacka med svenska veckonummer, helgdagar och namnsdagar.

Gå till almanackan.

Historiska projekt

Kjell-es Linuxsäkerhetssidor

En samling sidor om datasäkerhet i allmänhet och Linuxsäkerhet i synnerhet.

Gå till Kjell-es Linuxsäkerhetssidor.

Rydmap

En karta över student-Ryd i Linköping, där man kan söka på en adress och få upp en karta med markering över var just denna adress finns. Rydmap är dock för tillfället i behov av underhåll och fungerar därmed inte tillfredställande.

Gå till Rydmap.

Kanaserver

En server som transformerar Romaji till Katakana och Hiragana.

Gå till Kanaserver.

Sprite Animation Toolkit

SAT (Sprite Animation Toolkit) är ett programmeringsbibliotek för Macintosh som var mycket populärt under det sena 90-talet, särskilt för shareware-spel.

Gå till SAT.