Jag passar på att lägga in Mäster Johns recept på spaghettisallad här: ---- 1/2 dl olivolja (kan säkert skippas) 1.5 tsk salt. 3 tsk socker. 3 tomater 1 liten purjolök 2 burkar tonfisk i vatten 3 dl gräddfil 1 burk majs 14 cm spaghetti (i omkrets) svartpeppar Mindre än 1/2 dl vinäger, dvs jag testade med 1/2 dl och det blev lite för mycket. Prova med kanske 0.3 - 0.4 dl. Koka spaghettin ett par minuter längre än vad som står på paketet. Eftersom man direkt sköljer spaghettin med vatten får den annars ingen chans att bli helt genomkokt av eftervärmen. Skölj spaghettin grundligt med vatten tills den är helt genomkall. Skär den i kortare bitar på några cm. (Det är inte så noga.) Skär tomaterna i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken fint. Häll av vattnet från tonfisken. Blanda rubbet i en stor 5 liters bunke. Rikligt med svartpeppar på är gott. ---- Det blir väldigt gott och väldigt mycket. Se till att inte koka spaghettin i en för liten gryta, då blir den inte genomkokt. Salladen är godast när den är nygjord men håller sig ett par dar i kylskåp. / Little John OBS receptet härstammar från ett inlägg i LysKOM