Snart är det dax för korridorens traditionella julbak. Lussekatter, knäck och mintkyssar ingår förståss, men vad mer för julgodis borde vi prova? Recept och tips emotages gärna. Visst borde vi göra en WWW-sida inför julen! Finns det kamera som man kan låna för läckra :-) bilder? (Tror ni vi kan få med den i Ny Teknik före jul?) Jag inleder med receptet på min favorit, Mintkyssar. Mintkyssar 75 st 3 dl socker 1 dl vatten 1/2 tsk ättiksprit 6 droppar pepparmyntsolja 50 g blockchoklad Blanda socker, vatten och ättiksprit i en kastrull och låt det koka 10 minuter. Som sig bör när det är bak inför jul kollar man om det är färdigt med "trådprovet"; Doppa ett finger och prova om lagen trådar sig när fingrarna först trycks ihop och sedan dras isär. När lagen uppfyller kravet i trådprovet häller man upp den i en djup tallrik och tillsätter pepparmyntsoljan. Rör smeten med en gaffel tills den blir vit. Nu gäller det att handla snabbt: Klicka ut massan på en plåt eller bricka med smörpapper med en tesked. Smält chokladen i microvågsugnen och sätt en liten klick på varje kyss. / Peter Dahlén OBS receptet härstammar från ett inlägg i LysKOM