Man kan stuva majs, men det blir inte heller s} j{ttesp{nnande. En b{ttre ide {r att h{lla majs i omelettsmet! Eller att g|ra en sallad med keso och majs. Passar bra p} mackan... Visste ni f|rresten att majs inte {r en gr|nsak, utan ett gr{s? ------- Recept, Majs- och fl{sksoppa: Hacka 250 gram rimmat fl{sk eller r|kt skinka och skala, k{rna ur och t{rna 1-2 gr|na {pplen. Koka upp 1 liter gr|nsaksbuljong, l{gg ned {pple och k|tt och l}t sjuda under lock 20-30 minuter. Vispa soppan d} och d} s} att {pplet mosar sig. Tills{tt 250g avrunna majskorn fr}n burk och l}t sjuda ytterligare 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar, saften av 1/2 - 1 citron och eventuellt 1-2 msk sherry (yum!). Servera med spr|dv{rmt br|d. Receptet {r v{l f|r ca 3 personer. ------- Recept, Stekt majs: Sm|rfr{s tunt skivad gul l|k eller purjol|k (bl{!) och strimlad r|d och gr|n paprika (bl{ igen! Vad {r det h{r f|r recept?!). Fyll p} med v{l avrunna majskorn och l}t fr{sa 10 minuter under st{ndig omr|rning. Ber{kna 500-750g majs till 4 pers. --- Det sista alternativet l}ter ju l{tt och bra {ven om en del ingredienser var mycket tveksamma... / Pell Pell Pell OBS receptet härstammar från ett inlägg i LysKOM