Gl|gg Här är några olika recept: ---- 1 fl enkelt rödvin 1/2 fl Taverna (typ portvin fast billigare) 1 fl brännvin 300g socker 1 1/2 dl vatten 25g kanelstång 10g stötta kardemummor 10g stötta nejlikor Låt kryddorna dra i tre dagar i brännvinet. Sila bort kryddorna, blanda med vinerna. Gör sockerlag och värm. Blanda. --- Lundaglögg: 1l renat 1/2 fl rödvin 200g socker 40g russin 5st bittermandlar 1/6 tsk fänkål 2tsk kardemummor 10 hela nejlikor 2 pomeransskal Blanda socker, kryddor och brännvin i en järngryta och värm sakta upp. Rör om ordentligt. Häll i rödvinet och låt dra över en natt. Sila bort kryddorna och tappa upp på butelj för att värmas när det är dags att drickag. Låg sockerhalt och den ovanliga kryddblandningen gör den ganska stram. --- Glühwein: 1fl enkelt rödvin 3dl vatten 2dl socker 1-2 citroners saft 2 hela nejlikor 1 bit hel kanel Blanda, sjud upp men låt ej koka. Servera. --- Vin chaud: 1fl rödvin 200g toppsocker (strösocker...) 1 citrons ytterskal 1 citron eller apelsin 1 nejlika 1 bit kanel 1 nypa muskotblomma Häll vinet över sockret i en kopparkastrull. Rör om tills det löst sig. Kryddorna och citronskalet tillsätts och vinet värms upp tills det börjar fradga sig. Silas genom en fin sil. Serveras med tunna skivor citron eller apelsin i varje glas. Som synes är de två senare lite svagare drycker vad gäller alkohol och kryddor. / Pell Pell Pell OBS receptet härstammar från ett inlägg i LysKOM