Flygande Jacob, 8 portioner 3 färdiggrillade kycklingar 1 tsk italienskt salladskrydda 4-5 bananer 4.5 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche 2.5 dl chilisås 2 pkt bacon 1 dl salta jordnötter Tillbehör: kokt ris och sallad. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingarna och lägg bitarna i en smord ungssäker form. Smaka av kycklingköttet. Krydda ev med salt och peppar. Strö över salladskrydda. 2. Skala bananerna, Dela dem först på tvären, sedan på längden, så det blir 4 bitar av varje. Lägg dem ovanpå kycklingen. 3. Vispa grädden och blanda med chilisås och creme fraiche. Bred gräddblandningen över kyckling och bananbitarna. 4. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. 5. Klipp under tiden bacon i småbitar, lägg dem i kall stekpanna och knaperstek dem. Låt dem rinna av på hushållspapper. 6. Strö bacon och jordnötter över den färdiga gratängen. Servera med en salla och kokt ris. / Peter Eriksson OBS receptet härstammar från ett inlägg i LysKOM