Rapport från ett soffhörn

Karen Birchlime II
På det senaste medlemsmötet uppdagades det att det har hänt revolutionerande saker i Tommys lägenhet. Inte bara den ena utan båda de gamla välkända sofforna har fallit för förnyelsens bila. Längs med bokhyllan står nu en ljusbeige plyschsoffa och vinkelsoffan är nu klädd i brun skinnimitation. Stina misstänkte att det i själva verket fortfarande var samma soffa som tidigare fast doppad i choklad, men med tanke på att man numer inte känner sig som om man satt på golvet så håller jag fortfarande för troligt att det faktiskt är en annan soffa. Tommy försökte få oss att tro att soffan var utrangerad från hans syster, men det är säkert bara en rökridå för att slippa avslöja att han haft besök av äljarna igen. Nu är det ju ett tag sedan, men vi har ju alla sett filmbevis på när granfolket visade sig hemma hos Tommy.

Medlemsmötet tedde sig annars rätt normalt. Till att börja med anlände inte mindre än tre stycken Redin (varav en även bars av Redin). Det man kan notera är att de lokala pizzeriorna numer inte märker något av medlemsmötena, eftersom alla Redinerna hade olika sorters asiatiska ursprung.

Till traditionsbundna inslag hörde även förevisning av diverse B-filmer (eller C-filmer, kanske?) av Stensson, och spridande av diverse bittar ur gråzonen. Det är onekligen skönt att slippa videoband, även om det nog tar ett tag innan Tommy uppnått sitt mål att konvertera alla sina existerande videoband till datorformat.

Flera av de närvarande passade även på att betala sina medlemskap i sommarens stora sf-begivenhet, ConFuse. Ett symboliskt överlämnande skedde i och med att Hans betalade till Tommy som det här året tagit över som kongressansvarig. Det är kanske bäst att tillägga att det är ConFuse 2004 jag talar om, eftersom man ju aldrig vet hur lång tid det tar från att detta skrivs till att artikeln faktiskt trycks. Ni som inte redan är medlemmar i ConFuse, se till att bli det! Alla kommer att vara där! Ni kanske till och med får träffa mig?

Övriga kongressrelaterade nyheter är att Tommy tänker kombinera arbete med nöje i samband med en kongress i Bergen framöver. Detta kommer att ske genom att han tar sig till kongressen genom att hänga under den autonoma helikopter som han normalt jobbar med att programmera.

I samband med väljandet av film förevisades även en DVD-utgåva av första säsongen av Blake's 7, och BLV hade stora problem med att inte drägla ner omslaget. Det känns som ett ganska säkert tips att de skivorna kommer att ta en tur till Norrköping framöver (om inte BLV hinner flytta till Linköping innan dess).

Flera kommenterade att det var ett ganska välbesökt möte, och från min plats i soffan kunde jag räkna in åtminstone tretton personer. (0,0)(0,0) 1mm (-70,-143)[scale=1.1]Big_Bug.print.tiff.ps


LSFF:s hemsida