LSFF:s VIE-fond

LSFF:s VIE-fond behöver fler donatorer. VIE står för Vance Integral Edition. Det är ett projekt som syftar till att återutge Jack Vances fullständiga produktion. Arbetet med denna utgivning sker med makarna Vances egen goda vilja och medhjälp. För närvarande scannas, korrekturläses och bearbetas texterna för fullt; allt på ideell basis.

Själva utgåvan kommer att kosta cirka 1400 för 42-44 volymer. Dessa volymer kommer inte bara att vara återutgivna versioner av de tidigare tryckta, utan fullständigt återställda versioner enligt Jacks egna önskemål! Det är inte sällan som Jack Vance har måst ändra titel på boken eller sett att språket misshandlats av slarviga korrekturläsare på förlagen. Nu får han och vi Vance-älskare litterär upprättelse!

För er som är oroliga när det gäller typografi och läsbarhet hänvisar jag till VIE-projektets webbsidor. Där finns exempel på färdigtypograferade sidor. I projektets nyhetsbrev, Cosmopolis, kan du även se bilder på hur volymerna kommer att se ut i färdigt skick.

För att LSFF skall kunna köpa in ett exemplar av VIE till bibliotekets samlingar krävs fler donatorer! Donera pengar redan idag!

Mer information om VIE och LSFF-fonden:

http://www.vanceintegral.com/
http://www.ida.liu.se/%7Eandbj/vie.html

Andreas Björklind/VIE-fondens administratör


LSFF:s hemsida