LSFF:s VIE-fond

LSFF:s VIE-fond behöver fler donatorer. VIE står för Vance Integral Edition. Det är ett projekt som syftar till att återutge Jack Vances fullständiga produktion. Arbetet med denna utgivning sker med makarna Vances egen goda vilja och medhjälp. För närvarande scannas, korrekturläses och bearbetas texterna för fullt; allt på ideell basis.

Själva utgåvan kommer att kosta cirka 1000 för 60 volymer. Dessa volymer kommer inte bara att vara återutgivna versioner av de tidigare tryckta, utan fullständigt återställda versioner enligt Jacks egna önskemål! Det är inte sällan som Jack Vance har måst ändra titel på boken eller sett att språket misshandlats av slarviga korrekturläsare på förlagen. Nu får han och vi Vance-älskare litterär upprättelse!

För er som är oroliga när det gäller typografi och läsbarhet hänvisar jag till VIE-projektets webbsidor. Där finns exempel på färdigtypograferade sidor.

För att LSFF skall kunna köpa in ett exemplar av VIE till bibliotekets samlingar krävs fler donatorer! Donera pengar redan idag!

Mer information om VIE:

http://www.massmedia.com/%7Emikeb/vie/

Donatorer till LSFF:s VIE-fond:

-
Magnus Redin, 500 kronor
-
Peter Nordgren, 500 kronor
-
Hans Persson, 250 kronor
-
Familjen Björklind, 250 kronor
-
Lars Johansson, 500 kronor
-
Thomas-Padron-McCarthy, 100 kronor
-
Nils Olof Paulsson, 250 kronor
-
Britt-Louise Viklund, 100 kronor
-
Stefan Wrammerfors, 250 kronor
-
Mats Hultquist, 100 kronor
-
Vad, 25 kronor
-
Shampoo, 25 kronor

Andreas Björklind/VIE-fondens administratör


LSFF:s hemsida