Kommande kongresser

Hans Persson och Tommy Persson

The Summoning

Någon gång i början av 1999 ska det hållas en X-Files-kongress i Oslo, men jag har tyvärr inte mer exakt information än så.

Reconvene

Reconvene är den femtionde i raden av brittiska nationella kongresser, kända som Eastercons. Den kommer, inte oväntat, att hållas under påskhelgen 1999, det vill säga den 2-5 april i Liverpool. Hedersgäster är Peter S. Beagle, John Clute och Jeff Noon. Medlemsavgiften är just nu 30 pund. Mer information kan fås från Reconvene, 3 West Shrubbery, Redland, Briston, BS6 6SZ, England.

JUniCon 99

JUniCon är det första försöket att göra en stor science fiction-kongress i Stockholm sedan Fantastika 92. Kongressen kommer att hållas i Nacka Konferenscenter den 18-20 juni 1999 och är ett samarrangemang mellan SFSF och Sigma TC. Hedersgäster kommer att bli Bertil Mårtensson, Hans Arnold och Martin Easterbrook. Mer information finns på http://www.sigmatc.a.se/junicon/.

Norcon: 1999

Under Intercontact 98 annonserade Johannes Berg att det håller på att bildas en kongresskommitté för att arrangera en Norcon i Oslo under 1999. Den beräknas till början av augusti, men ingenting är bestämt än.

Finncon 99

1999 års finska nationella kongress hålls den 14-15 augusti 1999 i Åbo. Mer information finns på http://www.utu.fi/tsfs/finncon/.

Conucopia/NASFiC 99

Då världskongressen inte hålls i Usa så hålls NASFic istället. Denna gång heter kongressen Conucopia och hålls 26-29 augusti i Anaheim, Kalifornien. Hedersgäster är Jerry Pournelle, Ellen Datlow och Rickard&Nicki Lynch. För mer information se http://www.99.nasfic.org/.

Aussiecon Three: Den 57:e världskongressen

Världkongressen i år är i Australien 2-6 september. Hedersgäster är Gregory Benford och Bruce Gillespie. För mer information se http://www.aussiecon3.worldcon.org/.

Upsala: 1999 -- Swecon 1999

Den 15-17 oktober 1999 är det dags för kongress i Uppsala igen. Den här gången är det dags för den andra svenska nationella kongressen Swecon, så det kommer förhoppningsvis att bli en större kongress än de tidigare, antagligen med utländsk hedersgäst. Någon websida har inte visat sig än, men mer information kan säkerligen fås genom Johan Anglemark (johan.anglemark@bahnhof.se).

Fabula 99

Till 1999 satsar danskarna på att arrangera en stor festival igen som de gjorde 1996. Den kommer att gå av stapeln den 22-24 november i Köpenhamn. Än så länge verkar det inte finnas så mycket fasta uppgifter, men man kan bevaka framstegen på http://www.sciencefiction.dk/Fabula99/.

ReConnaissance

ReConnaissance är den första i en serie kongresser som ska heta Big European Con, BEC. Den kommer att gå av stapeln den 31 mars-2 april 2000 i Bergen i Norge och satsar på att dra 500-600 deltagare. Medlemskap kostar just för stunden 200 NOK. Hedersgäster kommer att vara Iain M. Banks, Willy Ustad och B. Andreas Bull-Hansen. Det kommer dessutom att finnas en amerikansk hedersgäst, men vem är ännu inte bestämt. Om du vill ha mer information så skriv till reconnaissance@fandom.no.


LSFF:s hemsida