Kommande kongresser

Shadowcon 3

Den som är intresserad av film och TV-serier bör bege sig till Oslo där det kommer att arrangeras en fyradagars mediakongress med sexspårigt film- och videoprogram. Allt detta kan avnjutas i Helga Engs hus i Oslo den 30 juli-2 augusti. Hedersgäst är Patricia Tallman (Lyta Alexander i Babylon 5). Mer information finns på http://www.fandom.no/shadowcon/.

Saltsjö-Con XV

Den 1-2 augusti avhåller Sigma Terra Corps sin årliga kongress i Saltsjöbaden. Förra årets kongress sägs ha varit en liten men trevlig tillställning utan allt för mycket organiserat program. Lokalen är Fiskarhöjdens kvartersgård och avgiften 100 kronor för lördagen (söndagen gratis). Hedersgäster är Maths Claesson och Mike Cheater. Mer information finns på http://www.sigmatc.a.se/ eller via wolf@it.kth.se.

En bättre konfekt 98 (Upsala SF-möte VII)

En bättre konfekt 98 är den tredje i raden ''nya'' Uppsalakongresser. Årets utgåva kommer att avhållas den 16-18 oktober 1998 i en lokal som heter Eesti kodu (Geijersgatan 12 A, Uppsala). Som hedersgäst erbjuder man Jörgen Peterzén (medgrundare av Stockholms Tolkiensällskap, förlagsredaktör, expert på magi, med mera).

Om den här kongressen blir som tidigare år så blir det en kongress i ConFuse storlek med ganska seriöst program och mycket annat trivsamt. Kostnaden blir 150 kronor för alla dagarna i förhand eller 175 kronor i dörren. Mer information kan fås från johan.anglemark@bahnhof.se.

Reconvene

Reconvene är den femtionde i raden av brittiska nationella kongresser, kända som Eastercons. Den kommer, inte oväntat, att hållas under påskhelgen 1999, det vill säga den 2-5 april i Liverpool. Hedersgäster är Peter S. Beagle, John Clute och Jeff Noon. Medlemsavgiften är just nu 30 pund. Mer information kan fås från Reconvene, 3 West Shrubbery, Redland, Briston, BS6 6SZ, England.

JUniCon 99

JUniCon är det första försöket att göra en stor science fiction-kongress i Stockholm sedan Fantastika 92. Vilken lokal man kommer att hållas i är ännu inte klart, men tiden är satt till den 18-20 juni 1999. Hedersgäster kommer att bli Bertil Mårtensson, Hans Arnold och Martin Easterbrook.

Fabula 99

Till 1999 satsar danskarna på att arrangera en stor festival igen som de gjorde 1996. Den kommer att gå av stapeln den 22-24 november i Köpenhamn. Än så länge verkar det inte finnas så mycket fasta uppgifter, men man kan bevaka framstegen på http://www.sciencefiction.dk/Fabula99/.

Upsala: 1999 -- Swecon 1999

Den 15-17 oktober 1999 är det dags för kongress i Uppsala igen. Den här gången är det dags för den andra svenska nationella kongressen Swecon, så det kommer förhoppningsvis att bli en större kongress än de tidigare. Lokalen ska vara samma som 1998 års Uppsalakongress men ingenting är bestämt om gäster. Medlemskap kostar 200 kronor i förhand eller 250 kronor i dörren.

ReConnaissance

ReConnaissance är den första i en serie kongresser som ska heta Big European Con, BEC. Den kommer att gå av stapeln den 31 mars-2 april 2000 i Bergen i Norge och satsar på att dra 500-600 deltagare. Medlemskap kostar just för stunden 200 NOK. Man kommer att ha flera internationella hedersgäster, men vilka är för stunden inte bestämt. Om du vill ha mer information så skriv till reconnaissance@fandom.no.


LSFF:s hemsida