Kommande kongresser

Wasacon

Wasacon arrangeras av Skandinavisk Förening för Science Fiction (SFSF) och hålls lördagen 14 juni till söndagen 15 juli. Platsen är mitt i Vasastan, Karlbergsvägen 32 A, 1 tr, Stockholm. Kongresskommitté är Janne Alroth, Tomas Cronholm, Carolina Gómez Lagerlöf, Eva Norman och Lars-Olov Strandberg.

Kongressen startar på lördagen kl. 11 och fortsätter till söndagen klockan 18.00. Hedersgäst är Annika Lidne och fanhedersgäst är Carina Björklind. Annika Lidne har skrivit boken CoMa som finns med bland mikrorecensionerna i detta nummer.

Wasacon är tänkt att bli en gemytlig kongress med alla nödvändiga ingredienser som paneldebatter, föredrag, bankett och prisutdelningar. Vill du komma på Wasacon så sätt in 150 kr på pg 40 79 03-4 (SFSF) senast sista maj. Vid dörren kommer det att kosta 200 kr i dörren.

Quartercon

Quartercon hålls i Bergen 15-17 augusti. Det kostar 200 NOK till 23 juni och 250 fram till kongressen (man kan betala till bankkonto: 5212.05.12471). Det är årets största norska science fiction-kongress och temat för kongressen är världsbyggande. Hedersgäster är Katherine Kerr och den norska författaren Ingar Knudtsen. Det kommer bland annat att hållas bokauktion, maskerad och bankett på kongressen.

För mer information ta kontakt med Bjørn Tore Sund, Løbergsv. 100A, N-5032 Minde, Norge, bjornts@ii.uib.no, http://www.ii.uib.no/ bjornts/quartercon/.

Finncon 97

Finncon 97 hålls 16-17 augusti. Hedersgäster är Ian McDonald och Norman Spinrad. Det är ingen deltagaravgift men det kan förekomma inträde på vissa punkter som till exempel film. Kongressen hålls i gamla studenthuset i Helsingfors. För mer information kontakta T. Jerrman, Junailjankuja 1B29, FIN-00520 Helsingfors, Finland. Information kan nog också fås från Ben Roimola, broimola@abo.fi.

Se artikeln ''Nordisk trippel i gruppering'' av Michael Pargman i Månblad 16 för en kongressrapport från en tidigare Finncon. Då dessa kongresser brukar vara annorlunda än de vi är vana vid så är det en god idé att läsa denna artikel. Artikeln kan också hittas på:

http://www.lysator.liu.se/lsff/mb-nr16/

InterContact 98

Intercon 98 har döpts om till InterContact 98för att betona temat som är ''kontakt''. Kongressen hålls som vanligt i Oslo den 3-5 juli 1998. Stödjande medlemskap kostar 50 NOK och deltagande kostar just nu 200 NOK. Medlemsavgiften kan betalas till Intercontact 98, c/o Elin Festøy, Fougstadgt. 5A, 0171 Oslo. Författarhedersgäster är Pat Cadigan och Gwyneth Jones. Fanhedersgäst är Johannes Berg. Det kommer att vara ett huvudprogram med tre spår och ett film/video-program med två spår. InterContact kommer att ha en modeshow istället för en maskerad. och en maskeradfest. För mer information ta kontakt med InterContact 98, P.O. Box 121, Blindern, N-0313 Oslo eller c.w.pulido@sosiologi.uio.no.


LSFF:s hemsida