Hänt sen sist

Karen Birchlime
Kära vänner, ännu ett Månblad, och tre till skall tillverkas i år. Men Tommy Persson borde ju ha gott om tid, han som är arbetsfri. Ingenting att göra hela dagen. Personligen tycker jag att ett Månblad med allt material av Tommy skulle bli ganska trist i längden, så följ mitt underbara exempel och skriv!

Fantastika 94 har kommit på en alldeles Fantastisk idé om hur de skall locka folk till kongressen! Med en superhemlig hedersgäst som ingen människa vet vem det är. Undrar om de själva har några gissningar. Jag tippar P. C. Jersild och Neil Gaiman, han med Sandman, för att maximera icke-science fiction-anknytningen. I korus. I övrigt har det varit märkvärdigt tyst ifrån Stockholm på senaste tiden. SFSF är så sömnigt att de inte ens skickar ut kallelser till sina styrelsemedlemmar när de håller styrelsemöte.

LSFF har tagit det första steget mot jämlikhet über alles och valt in en kvinna i styrelsen. Så nu räknar vi med att styrelsens höga status rakt kommer att sjunka ner till oanade djup. Dessutom måste väl det hela betraktas som en enorm ojämlikhet, för det är en överdrift att påstå att 20 procent av LSFF:s medlemmar är kvinnor. Men om man räknar en kvinna som en halv man, består styrelsen av fyra och en halv personer. Det är ju i och för sig en något mindre styrelse än normalt, men den verkar fungera ypperligt. Hittills har de inte gjort någonting.

Denna djupdykning i realpolitik leder mig till LSFF:s medlemsvärvardag och årsmöte som avhölls i slutet på januari. Valberedningen gjorde som den alltid gör, kastade ut en och kastade in en annan. Jag minns inte riktigt vem de kastade ut, för han var inte där, men Britt-Louise Viklund kastades in, buren på ett hav av entusiastiska medlemmar som hurrade i takt med Ceascescus anvisningar. Sedan fick alla äta så mycket semlor de ville, och MHörman bjöd på tårta, eftersom han sorgset lämnade det glada tjugotalet och klev in i depressionernas trettiotal istället.

Medlemsvärvardagen drog bortåt 30 personer som vi aldrig sett förut, vi fick 4 -- 5 nya medlemmar och en stor låda med böcker som levererades på medlemsmötet i april.

I mars träffades ett kotteri uttalade whiskyfantaster hemma hos Björklinds och provade whisky, skotsk single malt från olika distrikt. Nå, somliga provade sig fram, andra låg sjuka hemma (SvenstreckE:s bättre hälft) och andra drack Laphroig, som är mycket rökig och dominerande, och hävdade att allt det andra var småbarns-dricka. Det fanns en lustig likhet mellan denna engelsman och den tidigare nämnda, frånvarande, före detta styrelsemedlemmen. Det kanske är Laphroig som bär skulden till allt?

På årets LinCon kommer LSFF att stjäla uppmärksamheten totalt och sätta upp en ''alternativ'' anmälnings- och informationsdisk. Dessutom fullt program i två salar och filmvisning.

Andreas flyr LinCon i år, till tillfällig exil i Danmark. Han har blivit neofan i säckpipeblåsarfandomen och är mycket entusiastisk över hur väl de behandlar sina neofans. Carina passar på att fly ansvaret hon med, men i futuristisk anda flyr hon in i en annan dimension, genom en urgammal sägenomspunnen tidsport som lär vara belägen på ett benediktinskt nunnekloster i Skåne. Vi får väl se om de hittar tillbaka.


LSFF:s hemsida